Dietetyk kliniczny, psychodietetyk.
Absolwentka studiów magisterskich, ze specjalnością dietetyka kliniczna oraz psychodietetyka z elementami obesitologii.
Liderka Diamentowego Projektu Jedz Świadomie, BNP Paribas S.A.
Współautorka ebooków z przepisami dla osób z cukrzycą
https://nieslodze.com/sklep/
Dodatkowe kursy i szkolenia:
Dietetyka Okiem Biochemika, Uniwersytet Warszawski (2023)
Specjalista przyjazny insulinoopornym – certyfikat School of Insulinresistance Therapy, Fundacja Insulinooporność (2021).
Kurs Dietetyka Klinicznego Ajwen (2018)
Publikacje i artykuły:
https://diabetologia.mp.pl/dieta/320083,wielkanocna-dieta-z-niskim-indeksem-glikemicznym
https://www.mp.pl/insulinoterapia/wytyczne/320589,postepowanie-dietetyczne-u-chorych-na-cukrzyce-na-podstawie-zalecen-ptd-z-2023-roku
https://www.bnpparibas.pl/blog/jedz-swiadomie-to-jeden-z-diamentowych-projektow-programu-rozwojowego-womenup-w-banku-bnp-paribas